LEFF Amsterdam

leff-amsterdam

Dat het woord 'lef' is afgeleid van het Hebreeuwse woord voor hart en hun studio in het hart van amsterdam ligt, was niet de enige reden dat de broers Arno en Dennis Ruijzenaars samen met designer Erwin Termaat kozen voor de naam LEFF amsterdam. Nog veel belangrijker vonden zij dat 'lef' staat voor het doen van dingen die anderen niet durven, altijd net even verder gaan, tegendraads zijn en de grenzen opzoeken; juist deze dingen maken LEFF amsterdam. Want wie gaat er anno 2011 nog klokken maken terwijl de tijd overal te zien is? Arno: 'Wij dus. Omdat wij klokken hele gave producten vinden, omdat ze iets technisch hebben en bijna kunstobjecten kunnen zijn. Maar vooral omdat niemand echt meer een klok nodig heeft, en de uitdaging daarom des te groter is om bijzondere producten te maken die iedereen toch heel graag wil hebben'.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Rauw, industrieel en geavanceerde klokken

Leff's Kwaliteit is van het grootste belang voor ons. Ze gebruiken altijd hoogwaardige materialen van een betrouwbare en verantwoorde bron. Al Leff's horloges zijn bijvoorbeeld uitgerust met 316L-stalen onderdelen (de beste staalkwaliteit beschikbaar), mineraalglas of saffierglas en hebben een waterbestendigheid van 5ATM tot 10ATM.

We werken nauw samen met ervaren fabrikanten die volledig achter het idee staan dat designstukken duurzaam moeten zijn. Al onze horloges worden stuk voor stuk gecontroleerd en getest om je te garanderen dat deze voldoet aan onze hoge kwaliteitsnormen en jouw verwachtingen

Leff's verhaal

LEFF amsterdam is in 2011 opgericht. Na het debuut in de ontwerpwereld te hebben gemaakt door een reeks iconische uurwerken voor het interieur te maken, verschoof onze focus geleidelijk naar voornamelijk horlogemakers. Vanuit de studio in het centrum van Amsterdam maken ze nu onconventionele horloges.

Ze zijn begonnen met het maken van uurwerken in een tijdperk waarin tijd overal om ons heen is, omdat ze denken dat tijd gewoon een geweldig concept is. Ze zijn van mening dat horloges het perfecte voorbeeld van functionele schoonheid zijn, omdat het technische instrumenten zijn die tegelijkertijd het potentieel hebben om kunstwerken te zijn. Eigenlijk heeft niemand echt een horloge nodig - en dit daagt ons nog meer uit om iets moois te creëren dat iedereen nog steeds om hun pols wil hebben.

Leff