Holmegaard

Holmegaard

Het Deense merk Holmegaard staat bekend om zijn stijlvolle woonaccesoires en serviesgoed vervaardigd uit hoogwaardig (mondgeblazen) glas.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Holmegaard borrelglas Bouquet 7,5 cl 6-pack
    Speciale prijs € 34,98 Normale prijs € 69,95

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Glas van hoge kwaliteit

Holmegaard produceert mondgeblazen en machinaal geblazen glas volgens de nieuwste en meest geavanceerde productiemethoden.

Mondgeblazen glas

Elk mondgeblazen glas is uniek en met de hand gemaakt door de glasblazer, die zorgvuldig de juiste hoeveelheid lucht door de nauwe buis blaast. Dit is de reden waarom luchtbellen in het glas onvermijdelijk zijn, wat bijdraagt aan de charme van mondgeblazen glas.

Mondgeblazen glas van Holmegaard is herkenbaar aan het Swan-logo.

Machinaal geblazen glas wordt gekenmerkt door exact dezelfde hoge kwaliteit en elegantie als mondgeblazen glas, maar zoals de naam al doet vermoeden, is het machinaal vervaardigd met behulp van exclusieve, speciaal gemaakte gereedschappen.

De geschiedenis van Holmegaard 

De geschiedenis van de Holmegaard-glasblazerij begon in 1825, toen graaf Christian Danneskiold-Samsøe toestemming vroeg van de koning van Denemarken om een glasfabriek te vestigen in Holmegaard Mose. De graaf stierf echter in 1823 zonder een antwoord op zijn verzoek te ontvangen. Zijn douairière, gravin Henriette Danneskiold-Samsøe, besloot het project voort te zetten toen zij kort na de dood van haar echtgenoot toestemming kreeg van de koning om een glasblazerij op te richten. De fabriek moest in het veen liggen omdat daar voldoende brandstof aanwezig was om de hoge temperaturen te produceren die nodig zijn voor de glasoven.

De eerste productie in de Holmegaard-glasfabriek begon in 1825. In het begin produceerde de fabriek alleen groene flessen, maar Henriette wilde ook glazen tuimelaars maken en de Boheemse glasblazers konden deze produceren. De geschiedenis van de glasblazerij Holmegaard is een verhaal van een paar kleine glasblazerijen in een veenmoeras, die uitgroeien tot een grote moderne groep gedurende een periode van 185 jaar. Tijdens de 20e eeuw kwamen kunstenaars in de vergelijking, het ontwerpen en vormgeven van Holmegaards glasproducten. Dit was het begin van een lange en trotse traditie en als gevolg daarvan worden zelfs tot op de dag van vandaag enkele van de beste kunstenaars in Denemarken geassocieerd met de glasproductie van Holmegaard.

holmegaard